Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMilieu en veiligheidWeek van de gezonde leefomgeving: Samen voor een gezondere omgeving

Week van de gezonde leefomgeving: Samen voor een gezondere omgeving

In de eerste week van oktober organiseren de drie Brabantse GGD’en de Week van de Gezonde Leefomgeving. Deze week draait om het bevorderen van een gezondere leefomgeving en het belang van planetaire gezondheid. We willen je inspireren en laten zien wat jij kunt doen om je omgeving gezonder te maken, zowel in beleid als in acties.

Diverse onderwerpen

Tijdens deze week besteden we aandacht op de website en sociale media aan verschillende onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn rookvrije omgevingen, schone lucht, groene schoolpleinen, hitte en GGDomgevingsadvies. Deze thema’s zijn belangrijk voor zowel de gezondheid van mensen als die van onze planeet. Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en luchtvervuiling hebben namelijk een grote invloed op onze leefomgeving en gezondheid. Door samen te werken aan beleid dat deze uitdagingen aanpakt, kunnen we duurzame oplossingen vinden. Dit sluit aan bij de doelen van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA).

Inspiratiesessie op 1 oktober

Mis de inspiratiesessie op dinsdag 1 oktober niet! Meld je aan en laat je inspireren om verder bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. De thema’s hitte, schone lucht en gezonde voedselomgeving zijn actueler dan ooit. Tijdens deze online sessie leer je vanuit het perspectief van gezondheid hoe de GGD kan ondersteunen in deze Brabantse opgaven. Ontdek hoe je deze inzichten kunt toepassen in je werk bij omgevingsplannen, advisering en beleid.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Bezoek dan de websites van Atlas, GGDleefomgeving en Gezonde Leefomgeving – GGD Hart voor Brabant (ggdhvb.nl)