Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenIs jouw oor een steun voor anderen?

Is jouw oor een steun voor anderen?

Wilma biedt een luisterend oor aan haar buurtgenoot

Door simpelweg te luisteren, zorgt Wilma voor steun, begrip en verbinding in moeilijke tijden.

Jong en oud, iedereen wil gezien en gehoord worden. Helaas heeft niet iedereen de vrienden of familie voor een goed gesprek. Met een luisterend oor laat je de mensen om je heen weten dat zij ertoe doen en kun je op een laagdrempelige manier steun en troost bieden in moeilijke tijden. Niet door te praten, maar juist door te luisteren, maak je het verschil.

Het belangrijkste wat we bieden, is een luisterend oor.

Wilma – Betrokken buurtbewoner

Aandacht voor de ander

In de buurt van Wilma woont een alleenstaande man die twee jaar geleden ernstig ziek is geworden. Sinds hij terug is uit het ziekenhuis heeft hij erg veel moeite zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij vindt het moeilijk om met zijn ziekte om te gaan en terug te keren in zijn werk. Hij heeft het gevoel het niet meer te kunnen, wat hij erg moeilijk vindt. Wilma helpt hem onder andere door regelmatig eten langs te brengen. Maar, het belangrijkste wat ze doet is het bieden van een luisterend oor. 

‘Hij ervaart veel stress en moet zijn verhaal kwijt bij iemand die hem begrijpt,’ zegt Wilma. ‘Dan vraagt hij aan ons of hij even een bakje koffie kan komen drinken. Dat vindt hij heel fijn. We brengen regelmatig eten en zorgen af en toe voor nieuwe kleding, maar ik merk dat vooral het luisteren erg helpt. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar ik heb het idee dat hij hierdoor echt een beetje minder moe is. Hij voelt zich hoe dan ook niet meer zo alleen.’ 

Met initiatieven als die van Annie, veranderen we samen Mij’n Zorg in Mijn Zorg. Wil jij ook iets doen voor je omgeving, maar weet je niet waar te beginnen? Klik op de button hieronder. 

Wat kun jij doen?

Dit verhaal verscheen eerder op de website Ook Mijn Zorg

Deel het artikel