Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenHelpt jouw hobby tegen eenzaamheid?

Helpt jouw hobby tegen eenzaamheid?

Gemma organiseert activiteiten voor haar medebewoners

Door de activiteiten die Gemma in haar wooncomplex organiseert, ontstaat er een sterk sociaal netwerk.

Eenzaamheid is een veelvoorkomend en serieus probleem dat vaak wordt onderschat. Het komt vaker voor dan mensen denken en kan zelfs de kans op vroegtijdig overlijden verhogen. Daarom is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Elke kleine actie of activiteit kan al veel voor iemand betekenen. 

Er is niks zo verbindend als gezelligheid.

Gemma van der Staak – Lid bewonerscommissie

Samen actief

Als lid van een bewonerscommissie in Boxtel, organiseert Gemma activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. In hun complex voor 55-plussers, zorgen zij en andere commissieleden ervoor dat er minstens één activiteit per dag is. Zo kunnen de bewoners deelnemen aan hobbyochtenden, bingoavonden en kaartmiddagen of aansluiten bij etentjes; van Chinese rijsttafel tot een aspergemaaltijd. Deze activiteiten, die door de bewoners zelf betaald worden, zorgen voor een goede sfeer en onderlinge verbondenheid. 

Gemma doet het werk met veel energie. ‘De waardering van mijn medebewoners zorgt ervoor dat ik dit al 4 jaar met veel plezier organiseer. Ik kan iedereen aanraden om ook wat voor hun omgeving te organiseren. Zeker als je dit met een clubje of een commissie doet, dan is dat zo gepiept. Vele handen maken licht werk en hierdoor hebben we echt een gezellige groep.’ 

Met initiatieven als die van Gemma veranderen we samen Mij’n Zorg in Mijn Zorg. Wil jij ook iets doen voor je omgeving maar weet je niet waar te beginnen? Kijk op de link hieronder.

Wat kun jij doen?

Dit verhaal verscheen eerder op de website Ook Mijn Zorg

Deel het artikel