Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenHelpt jouw aandacht buren te verbinden?

Helpt jouw aandacht buren te verbinden?

Diny zorgt samen met haar medebewoners voor verbondenheid

Het nabuurschap biedt Diny en haar medebewoners een vorm van hulp waarbij de hulpbehoevende óók helper kan zijn.

Iedereen wil zich gewaardeerd voelen, meetellen en erbij horen. Veel senioren voelen zich helaas vaak eenzaam en ongezien. Eenzaamheid en een gebrek aan hulp kunnen de gezondheid negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om oog te houden voor de mensen om je heen. Hulp hoeft gelukkig niet groot te zijn om een groots effect te kunnen hebben.

Samen oud worden gaat verder dan professionele zorg.

Diny Stolvoort – Bedenker van het nieuwe nabuurschap

Samen het verschil maken

Samen met haar medebewoners heeft Diny in het complex waar zij woont een nieuwe vorm van ‘nabuurschap’ opgezet. Het idee hierbij is dat bewoners in het dagelijks leven meer samen optrekken en kleine dingen voor elkaar doen. Denk aan boodschappen, samen wandelen of gewoon een goed gesprek voeren. Er wordt hierbij gekeken naar wat bewoners nodig hebben én wat zij zelf bij kunnen dragen. Zo maken zij in het complex waar zij wonen samen een wereld van verschil.

Diny vertelt: ‘Door mijn ervaring als adviseur in verzorgingshuizen weet ik hoe cruciaal sociaal contact is voor het welzijn van ouderen. Ik heb gezien hoe mensen opbloeien door meer contact en aandacht. Het mooiste aan het nabuurschap is dat het mensen niet alleen helpt, maar hen ook de kans geeft om iets voor anderen te betekenen. Dit versterkt de gemeenschap en zorgt ervoor dat iedereen zich gewaardeerd en minder eenzaam voelt.

Met initiatieven als die van Annie, veranderen we samen Mij’n Zorg in Mijn Zorg. Wil jij ook iets doen voor je omgeving, maar weet je niet waar te beginnen? Klik op de button hieronder. 

Wat kun jij doen?

Dit verhaal verscheen eerder op de website Ook Mijn Zorg

Deel het artikel