Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGrote gezondheidsverschillen tussen groepen jongvolwassenen

Grote gezondheidsverschillen tussen groepen jongvolwassenen

Een groot deel van de jongvolwassenen voelt zich niet gezond en zit niet lekker in hun vel. Dat bleek eerder al uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022, een online vragenlijstonderzoek onder Nederlandse jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar.

Uit verdiepend onderzoek, waarbij deze jongvolwassenen zijn ingedeeld in vijf gezondheidsgroepen, blijkt dat er grote gezondheidsverschillen zijn tussen groepen jongvolwassenen. Deze uitkomsten laten zien welke groepen extra aandacht nodig hebben en helpen om gerichter de gezondheid van jongvolwassenen te verbeteren.

Vrouwen, jongvolwassenen met een gender anders dan man of vrouw, en jongvolwassenen met een minder sterk sociaal netwerk hebben vaker een minder goede gezondheid. Dit uit zich vooral in een minder goede mentale gezondheid.

Lees hier het volledige nieuwsbericht en onderzoeksrapport

Jongvolwassenen monitor 2024

Ook dit jaar vindt er weer een jongvolwassenen monitor plaats onder jongeren van 16-25 jaar. Zij kunnen de online vragenlijst over gezondheid, welzijn en leefstijl nog invullen tot en met 11 juli op www.jongerenmonitor.nl.