Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenDoe jij iets terug voor weldoeners?

Doe jij iets terug voor weldoeners?

Eric zorgt voor een fijne oude dag

Als vaste steun en toeverlaat geeft Eric zijn buren op hun oude dag het gevoel er nog steeds te mogen zijn.

We zijn allemaal onderdeel van een samenleving. En binnen deze samenleving heeft iedereen een eigen plek, rol of waarde. Helaas word je bij het ouder worden vaak afhankelijker, waardoor dat gevoel soms verloren gaat. Het is dan fijn wanneer de mensen om je heen je laten voelen hoe waardevol je eigenlijk bent.

“Vroeger konden we bij hen terecht, nu zijn wij er voor hen.”

Eric – Betrokken buurman

Samen sterker

Als jongste in de flat zorgt Eric ervoor dat de oudere bewoners op hem kunnen rekenen. Een boodschapje, de ramen zemen of even binnenspringen voor een babbeltje, alles om ze het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Zijn hulp zorgt ervoor dat de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Maar, het zorgt er ook voor dat intensievere zorg naar andere mensen kan gaan. Mensen die helaas niet de steun van mensen als Eric hebben.

Eric is van mening dat zijn medebewoners zichzelf niet als last mogen zien. Ze zijn dan wel een dagje ouder, maar tellen nog steeds mee. ‘Toen ik jonger was, kon ik bij deze mensen terecht. Nu zij ouder worden, is het onze beurt om er voor hen te zijn. Hun leefwereld wordt steeds kleiner, het is belangrijk hen te laten voelen dat ze er nog steeds mogen zijn. Ik hoop dat wij later hetzelfde geluk mogen ervaren!’

Met initiatieven als die van Eric, veranderen we samen Mij’n Zorg in Mijn Zorg. Wil jij ook iets doen voor je omgeving, maar weet je niet waar te beginnen? Kijk op de link hieronder.

Wat kun jij doen?

Dit verhaal verscheen eerder op de website Ook Mijn Zorg

Deel het artikel