Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenWerk jij ook alvast aan morgen?

Werk jij ook alvast aan morgen?

Annie begon een buurtkamer

Met haar buurtkamer zorgt Annie voor een plek waar buurtgenoten samen dingen kunnen doen en naar elkaar om kunnen kijken.

Voorkomen is beter dan genezen. Het is dan ook handig om je voor te bereiden op het ouder worden om de mogelijke achteruitgang te slim af te zijn. Bijvoorbeeld door alvast een fijne groep mensen om je heen te verzamelen. Want als je elkaar goed kent, is het makkelijker om hulp te vragen als je die straks écht nodig hebt.

We leren elkaar nu alvast kennen, want op termijn hebben we elkaar nodig.

Annie – Iedereen is welkom

Iedereen is welkom

Positiviteit, dat is het motto van boerendochter Annie. En bijdragen aan het geluk van anderen haar levensdoel. Met haar buurtkamer is zij hét voorbeeld van hoe zorg in de wijk op een hele mooie manier tot bloei kan komen. Niet onder de vleugels van allerlei instellingen, maar gewoon door enthousiaste en betrokken buurtbewoners die elkaar regelmatig opzoeken. Iedereen mag meedoen!

Aan het begin van de week schenkt Annie koffie en thee. Dinsdag staat er borduren op het programma. En één keer per maand is er een groot diner. Zomaar wat voorbeelden van wat de buurtkamer voor de buurt betekent. ‘We hopen dat buurtbewoners hier een sprankeling in hun ogen krijgen,’ zegt Annie. ‘We vragen waar ze blij van worden. En wat ze zouden kunnen betekenen voor de buurt. Zo is er hier door de jaren heen een heel hechte groep ontstaan. Wat onder de carport begon, is inmiddels niet meer weg te denken uit de buurt!

Met initiatieven als die van Annie, veranderen we samen Mij’n Zorg in Mijn Zorg. Wil jij ook iets doen voor je omgeving, maar weet je niet waar te beginnen? Klik op de button hieronder. 

Wat kun jij doen?

Dit verhaal verscheen eerder op de website Ook Mijn Zorg

Deel het artikel