Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMijn kindGezondheidsonderzoek voor jongeren erkend als goed onderbouwde interventie

Gezond leven? Check het even!’ draagt bij aan betere gezondheid jongeren

We zijn trots om te delen dat het gezondheidsonderzoek ‘Gezond Leven? Check het Even!’ officieel erkend is als een goed onderbouwde interventie door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI). Dit betekent dat het programma effectief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn.

Grote impact op jongeren

Naast de jongeren in onze eigen GGD-regio krijgen middelbare scholieren in acht andere regio’s deze check aangeboden. Dit betekent dat tienduizenden jongeren toegang hebben tot deskundig advies en begeleiding.

Preventie en ondersteuning

Het programma biedt niet alleen een digitale vragenlijst, maar ook persoonlijke online gezondheidsinformatie op maat. Jongeren kunnen anoniem chatten en hebben face-to-face gesprekken met JGZ-professionals, die hen in een vertrouwde omgeving kunnen ondersteunen. Dit helpt vaak om problemen te voorkomen voordat ze escaleren. Wanneer nodig, worden ouders, scholen of hulpverleners betrokken.

Gezondheidsbeleid op scholen

Deze interventie richt zich ook op het verbeteren van het schoolgezondheidsbeleid. Scholen ontvangen jaarlijks een gezondheidsprofiel op basis van de geanonimiseerde resultaten van de check. Dit helpt scholen om te zien waar ze hun leerlingen beter kunnen ondersteunen en welke interventies nodig zijn.

Erkenning en toekomst

De erkenning door een onafhankelijke commissie bevestigt dat ‘Gezond Leven? Check het Even!’ een effectieve aanpak is die een verschil kan maken voor jongeren.

Het laatste nieuws

Doe jij iets terug voor weldoeners?

Als vaste steun en toeverlaat geeft Eric zijn buren op hun oude dag het gevoel er nog steeds te mogen zijn. Eri...

Aankondiging najaarsronde coronaprik 2024

Corona
Van 16 september tot december 2024 volgt er een corona najaarsronde. Lees meer over wie er welkom is voor de co...